home_library_list_1

Da li za DNK analizu moram dat i krv?

Ne. Na analizu šaljete uzorak bukalne sluznice ( sluznice iz usne šupljine) koja se uzima vrlo jednostavno i bezbolno.
home_library_list_2

Šta će mi otkriti DNK analiza?

Mjesta koja su Vaši preci nazivali svojim domom zapisana su u Vašoj DNK. Analiza Vašeg uzorka će Vam otkriti kojoj populaciji pripadate Vi i Vaši preci. Rezultat Vam može otkriti nove informacije o Vašem porijeklu i eventualna iznenađenja koja će Vam uljepšati život.
home_library_list_3

Da li ovaj test može poslužiti kao test očinstva?

Ne. DNK analiza uzorka koji dobijemo, služi isključivo u analizi predikcije genetičkog porijekla.
home_library_list_4

Da li mogu putem narudžbe jednog paketa dobiti analizu dva uzorka, npr. mene i brata ili mene i muža?

Ne, cijena paketa uključuje samo analizu Vašeg uzorka. U slučaju da ste Vi kupac, a šaljete uzorak muža ili brata, u tom slučaju će biti potrebno prilikom narudžbe da jasno naznačite o čijem uzorku se radi kako bi knjigu mogli personalizirati za osobu čiji uzorak testiramo.

home_library_list_5

Da li ja, kao žena, mogu naručiti knjigu sa DNK testom svog uzorka. Pitam, pošto sam čula da samo muškarci mogu slati uzorak?!

Pitanje je odlično! Većina laboratorija nudi DNK analizu uzorka isključivo testiranjem DNK na Y-hromosomu. To znači da Vam rezultat može reći porijeklo predaka samo po muškoj liniji i samo ukoliko ste i sami muškog spola. Međutim, ovaj projekat je jedinstven i dodatno zanimljiv i zbog činjenice da smo u saradnji sa eminentnim stručnjacima sa Internacionalnog Univerziteta Burch u Sarajevu omogućili da naši kupci dobiju analizu DNK i iz (mitihondrijalne DNK) mDNK koja se nasljeđuje isključivo putem ženske linije – sa majke na dijete. Odgovor na Vaše pitanje je – DA, i Vi kao žena možete dobiti DNK analizu porijekla po majčinoj liniji.Ukoliko želite DNK analizu po muškoj liniji, onda nam morate poslati uzorak ili Vašeg brata ili Vašeg oca. U svakom slučaju, možete nam poslati samo uzorak jedne osobe.
home_library_list_6

Kako ćete dobiti moj uzorak za DNK analizu?

a. Uzorak nam šaljete Vi nakon što preuzmete prodajnu kovertu i proučite krajnje jednostavna uputstva koje smo Vam pripremili u pisanom i video formatu. Uzorak bukalne sluznice (sa unutrašnje stane oba obraza) uzmete sami pomoću dva bris-štapića.
b. Jednim bris-štapićem uzimate uzorak bukalne sluznice s unutrašnje stane lijevog obraza, a drugim bris-štapićem uzimate uzorak bukalne sluznice sa unutrašnje strane desnog obraza.
c. Nakon toga, oba bris-štapića šaljete nam u adresiranoj povratnoj koverti sa unaprijed plaćenom poštarinom koja se nalazi unutar prodajne koverte.
d. Procedura uzimanja uzorka je vrlo jednostavna i ne traje duže od 10 minuta. Da biste bili sasvim sigurni da li ispravno uzimate uzorak, pripremili smo za Vas i video uputstvo koje možete preuzeti pomoću bilo kojeg tipa ili marke pametnih telefona sa QR koda koji se nalazi u promotivnoj brošuri koju dobijete.

7 broj

Da li mogu knjigu PRECI U NAMA pokloniti svom prijatelju tj. dečku s kojim sam u vezi, ali tako da u knjizi bude prikazana njegova DNK analiza porijekla?

DA, moguće je. Ukoliko prilikom narudžbe jasno naznačite o čijem uzorku se radi, i ukoliko uspijete pribaviti uzorak bukalne sluznice Vašeg dečka, knjiga PRECI U NAMA će biti savršen poklon za neku posebnu priliku.
8 broj

Da li moram uplatiti odmah cijeli iznos od 252 KM?

NE. Cijeli paket se može otplatiti u 12 mjesečnih rata putem popunjenih uplatnica koje Vam šaljemo u prodajnoj koverti. Postoji mogućnost beskamatnog plaćanja na rate i putem POS terminala ukoliko posjedujete kartice koje pružaju tu mogućnost. Ono što je bitno da znate jeste to da knjigu dobijate tek kada isplatite cijeli iznos i ne prije konca decembra 2019. godine. Tako knjiga može biti idealan poklon za Novu godinu.